
TAGS
I HTML, bruger man tags til alt hvad man laver. Et tag er nemlig et start/slut mærkat.
Som man kan se starter jeg koden med taget <> og afslutter med tagget </>. I taggene, skriver man hvad den specifikke kose skal kunne, om det skal være en ovreskrift, style eller noget helt tredje.

ELEMENTER
Et element er alt det der sker mellem start tagget og slut tagget.
Overnfor kan vi se jeg har et start tag der er <nav> under det er der <ul> og under det laver jeg en liste hvor der også er tags. Alt hvad det sker mellem <nav> til </nav> kalder vi elemter. Ligesom alt hvad der sker mellem <li> og </li> også er et element.

ATTRIBUTTER
På billedet overnfor, er alle de røde og orange attributter. Man bruger dem så man kan designe ens hjemmeside på en hurtigere og smartere måde. Disse er alle globale attributter. Til de orange attributter skal man angive "et sprog", som man kan se er det grønne "sproget"

KOMMENTAR
Jeg vil starte med at forklare om hvordan man laver en kommentar. Som man kan se overfor, er det "Brødteksten" som er min kommentar. Man laver den ved at lave et start tag /* og slutter med */. Fordelen ved at have kommentare er, at man kan skrive hvad ens gode betyder eller hvor den hører til, unden den bliver vist på hjemmesiden.
​
LAYOUT
Jeg vil starte med at forklare om hvordan man laver en kommentar. Som man kan se overfor, er det "Brødteksten" som er min kommentar. Man laver den ved at lave et start tag /* og slutter med */. Fordelen ved at have kommentare er, at man kan skrive hvad ens gode betyder eller hvor den hører til, unden den bliver vist på hjemmesiden.

<div>
Div er en forkortelse for division. Man bruger tagget <div> når man taler om hjemmesidens layout. Den bruges flittigt i samerbjede med CSS.
Det er en container som der kan indeholde alt fra grafik til tekst. Man kan bruge dette til at formatere og placere indhold på ens hjemmeside, man kan endda få ting til at bevæge sig ved at bruge dette tag.
​
PS: screenshottet er taget fra vores første udkast af en webshop.

CSS - Baggrundsfarve
Dette er en simpel CSS kode som man bruger til at bestemme baggrunden af ens side. Jeg bruger style til at define, at jeg gerne vil ændre baggrundsfarven, herefter indtaster jeg farvekoden som er en mørkegrå farve.

CSS - Footer
Denne CSS kode bruger jeg til flere forksellige ting, men de omhandler allesammen hjemmesidens footer.
​
1. Der mange der ikke ved det, men en kommentar er faktisk en CSS kode. I dette tilfælde er kommentaren /*footer*/.
​
2. Den første er baggrundsfarven som jeg har gennemgået ovenfor.
​
3. Den anden kode viser noget om hvor tyk rammen for footeren skal være, altså hvor lang afstanden mellem teksten og kanten er, som i dette tilfælde er 10px
​
4. Den tredje viser at teksten skal være centreret i footerens felt
5. Den fjerde kode viser at tekstenfarven i footeren skal være skrevet med sort.

Box-modellen
Box-modellen viser hvordan man skal håndtere ydersiden af selve content på hjemmesiden. Den inderste boks er content. Uden om den vil der altid være en padding for at det forskellige content ikke rør hinanden. Border kan man tilføje en boks eller andet omkring content. Margin vil dermed være et tomt sted uden for border så det heller ikke rør andre border.

RGB og CMYK
CMYK står for Cyan, Magenta, Yellow og Key color som er sort. CMYK bruges når man fx. skal printe, hvor man ved at blande farverne på forskellige måder kan få alle farver.
​
RGB står for red, green og blue, og bruges på elektroniske skærme. Alle de farver vi ser på vores mange skærme er sammensat af de tre farver.
Typografi
Typografi er en genre inden for design, hvis formål er at behandle tekst ud fra æstetiske og funktionelle overvejelser. Typografi har bl.a. at gøre med tekstens position og anvendelse af spalter og margener.
Typografi kan altså være hvis vi har teskten placret ude i venstre side af skærmen i stedet for i midten, men det kan også være når man skriver med fed tekst eller kursiv.
Gestaltlove
Loven om nærhed
Figurer og symboler, der er placeret tæt på hinanden, anses som en gruppe.
Loven om lighed
I denne lov, opfattes ens figurer som grupper. Her er der tale om symboler der ligner hinanden eller har noget tilfælles, f.eks. en bestemt form.
Loven om lukkethed
Symboler og former der er lukket inde, har noget tilfælles. Her prøver hjernen at skabe systemer af de indtryk, vi opfatter.